Forum SHOC.PL


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odpaleniem
Autor Wiadomość
Trom 
Tomek


Motocykl: VT750 05r,ST1300
Wiek: 52
Dołączył: 09 Sie 2014
Posty: 2600
Skąd: Otwock
Wysłany: 2017-03-24, 07:20   Problem z odpaleniem

Witajcie koleżanki i koledzy dziś rano spotkało mnie nieszczęście. Otóż moja Hania nie zagadała :-( .
Po przekręceniu stacyjki zapaliły się wskaźniki,światło z tyłu ,ale nie zapaliło się światło z przodu .
Po naciśnięciu przycisku startera nic się nie zagadała w ogóle,kontrolki nie przypadły.
Kierunki,sygnał,stopka działają. Reszty nie sprawdzałem bo spieszylem sie do pracy.
Acha, wczoraj jak wróciłem normalnie zgasiłem motocykl.
Od czego zacząć,może ktoś już miał podobne objawy. Aku kupiony na jesieni w zeszłym roku.
Pomóżcie
_________________
Pozdrawiam wszystkie motocyklistki i motocyklistów !!!
 
 
Fr0g 
pan Wyindywidualizowany


Motocykl: Hanki: VT 600 1994 + VT 1300 Interstate 2010
Wiek: 38
Dołączył: 01 Maj 2014
Posty: 1510
Skąd: (Sercem PŁO) WUWUA
Wysłany: 2017-03-24, 07:25   

Tomek, sprawdź napięcie, podładuj.
Baterie mają to do siebie że nieużywane wytracają napięcie. A puste aku się psują.
_________________
-> Oddaj proszę 1% podatku <-

Moja VT 600
 
 
Trom 
Tomek


Motocykl: VT750 05r,ST1300
Wiek: 52
Dołączył: 09 Sie 2014
Posty: 2600
Skąd: Otwock
Wysłany: 2017-03-24, 07:26   

Moto codziennie teraz odpalało bez problemów
_________________
Pozdrawiam wszystkie motocyklistki i motocyklistów !!!
 
 
Skorupek 


Motocykl: VT 1100C 1996 SC23
Wiek: 35
Dołączył: 21 Wrz 2011
Posty: 1143
Skąd: Morszków/WSK, Marki
Wysłany: 2017-03-24, 07:35   

Wrzuć na luz :mrgreen:
 
 
robdk 


Motocykl: Kawasaki EN500 Vulcan
Wiek: 53
Dołączył: 19 Lis 2015
Posty: 173
Skąd: Końskie
Wysłany: 2017-03-24, 07:36   

A jak luz nie pomoże to może bezpieczniki?
_________________
POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk
 
 
Trom 
Tomek


Motocykl: VT750 05r,ST1300
Wiek: 52
Dołączył: 09 Sie 2014
Posty: 2600
Skąd: Otwock
Wysłany: 2017-03-24, 07:45   

Skorupek, :-P :evil: , ja tu oczekuję pomocy, luz to podstawa ;-)
Bezpieczniki oczywiście sprawdzę, ale zastanawia mnie ten brak światła z przodu.
_________________
Pozdrawiam wszystkie motocyklistki i motocyklistów !!!
 
 
Gałek 
Life to Ride


Motocykl: Honda shadow vtwin 700 USA WSK 125 M06B3
Wiek: 54
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 82
Skąd: Malbork
Wysłany: 2017-03-24, 07:57   

Przypadłości może być wiele ja bym zaczął od kostki elektrycznej przy przekaźniku rozrusznika,to tak na szybko pozdrawiam i powodzenia :thx:
 
 
Yarom 
Jarek


Motocykl: Honda Shadow VT 750 C3
Wiek: 46
Dołączył: 18 Mar 2015
Posty: 575
Skąd: Jasło
Wysłany: 2017-03-24, 08:17   Re: Problem z odpaleniem

Trom napisał/a:
Witajcie koleżanki i koledzy dziś rano spotkało mnie nieszczęście. Otóż moja Hania nie zagadała :-( .
Po przekręceniu stacyjki zapaliły się wskaźniki,światło z tyłu ,ale nie zapaliło się światło z przodu .
Po naciśnięciu przycisku startera nic się nie zagadała w ogóle,kontrolki nie przypadły.
Kierunki,sygnał,stopka działają. Reszty nie sprawdzałem bo spieszylem sie do pracy.
Acha, wczoraj jak wróciłem normalnie zgasiłem motocykl.
Od czego zacząć,może ktoś już miał podobne objawy. Aku kupiony na jesieni w zeszłym roku.
Pomóżcie


Trom, miałem identyczną sytuację 2 lata temu. Pisałem o tym na forum. Objawy wręcz identyczne jak u Ciebie.

Diagnoza i naprawa - j/n.

" Otóż przyczyną był przycisk rozrusznika który powodował odcinkę rozrusznika o oświetlenia przód. Podjęto działania - kontrola instalacji lampy i całego modułu start/stop+przycisk rozrusznika przy manetce. Przyczyna została zdiagnozowana - niepoprawnie działający przycisk rozrusznika. Wizualnie jego stan został oceniony na doskonały jednak nie działał poprawnie. Jego plastikowe elementy spowodowane przesuwaniem przycisku podczas odpalania rozrusznika mocno nachodziły na elektryczne styki. Eliminacja problemu: podcięte plastiki, czyszczenie styków, potraktowanie elementu "kontaktem w sprayu", smarowanko wazeliną przewodzącą, montaż."
_________________
Yarom
w trasie można i wielbłądowi pomachać
 
 
Teresa 
Mama Ojka


Motocykl: VT600 -> VT1100 C3 AERO i BMW 1200 GS
Wiek: 59
Dołączyła: 21 Sie 2013
Posty: 2321
Skąd: Kotlina Kłodzka
Wysłany: 2017-03-24, 09:02   Re: Problem z odpaleniem

Yarom997 napisał/a:


Trom, miałem identyczną sytuację 2 lata temu. Pisałem o tym na forum. Objawy wręcz identyczne jak u Ciebie.

Diagnoza i naprawa - j/n.

" Otóż przyczyną był przycisk rozrusznika który powodował odcinkę rozrusznika o oświetlenia przód. "

Tak samo było u mnie, tyle, że przełącznik wytopił się.
_________________
Jeśli marnowanie czasu daje ci radość, to nie jest to czas zmarnowany.
 
 
 
Trom 
Tomek


Motocykl: VT750 05r,ST1300
Wiek: 52
Dołączył: 09 Sie 2014
Posty: 2600
Skąd: Otwock
Wysłany: 2017-03-24, 09:24   

Yarom997, dzięki śliczne za trop, który się wydaje przyczyną dzisiejszego mojego stresu porannego.Właśnie potwierdziłem u jeszcze jednego kolegi, miał taki sam objaw.

Teresa, dziękuję.
Nie mogę się doczekać kiedy tam zajrzę i potwierdzę.
_________________
Pozdrawiam wszystkie motocyklistki i motocyklistów !!!
 
 
Trom 
Tomek


Motocykl: VT750 05r,ST1300
Wiek: 52
Dołączył: 09 Sie 2014
Posty: 2600
Skąd: Otwock
Wysłany: 2017-03-24, 19:33   

Potwierdzam przypuszczenia, Hanka wróciła z jasnego tunelu :-) .
Przyczyną chwilowej zapaści był włącznik rozrusznika a dokładniej podgięte blaszki wewnątrz włącznika.

Dziękuję za podpowiedzi
_________________
Pozdrawiam wszystkie motocyklistki i motocyklistów !!!
 
 
Yarom 
Jarek


Motocykl: Honda Shadow VT 750 C3
Wiek: 46
Dołączył: 18 Mar 2015
Posty: 575
Skąd: Jasło
Wysłany: 2017-03-24, 20:06   

Trom napisał/a:
Potwierdzam przypuszczenia, Hanka wróciła z jasnego tunelu :-) .
Przyczyną chwilowej zapaści był włącznik rozrusznika a dokładniej podgięte blaszki wewnątrz włącznika.

Dziękuję za podpowiedzi


Super
więc przypuszczenia się sprawdziły :toast:
_________________
Yarom
w trasie można i wielbłądowi pomachać
 
 
Trom 
Tomek


Motocykl: VT750 05r,ST1300
Wiek: 52
Dołączył: 09 Sie 2014
Posty: 2600
Skąd: Otwock
Wysłany: 2017-03-24, 21:46   

Yarom997 napisał/a:
...więc przypuszczenia się sprawdziły..


Strzał w 10 :chytrusek: :thx:
_________________
Pozdrawiam wszystkie motocyklistki i motocyklistów !!!
 
 
Sztama 
Arek


Motocykl: HONDA SHADOW VT -750 C4 04
Wiek: 54
Dołączył: 19 Mar 2013
Posty: 158
Skąd: PLESZEW
Wysłany: 2022-03-16, 12:27   Re: Problem z odpaleniem

Teresa napisał/a:
Yarom997 napisał/a:


Trom, miałem identyczną sytuację 2 lata temu. Pisałem o tym na forum. Objawy wręcz identyczne jak u Ciebie.

Diagnoza i naprawa - j/n.

" Otóż przyczyną był przycisk rozrusznika który powodował odcinkę rozrusznika o oświetlenia przód. "

Tak samo było u mnie, tyle, że przełącznik wytopił się.

Podpinam się do postu ,Czy osobno można kupić i gdzie ? przycisk startera ?
_________________
Życie jest za krótkie żeby zrealizować wszystkie marzenia.
 
 
Jasieks 


Motocykl: VTX 1800F '05 / VT 1100 '92
Wiek: 48
Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 261
Skąd: Siemianowice Śl. SI
Wysłany: 2022-03-16, 14:47   

Sztama
samego przycisku raczej nie dostaniesz.
Ja potrzebowałem do VTX1800 i kupiłem musiałem kupić cała wiązkę prawą za 100 pln
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM