Forum SHOC.PL


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przycisk startera - poszukiwany
Autor Wiadomość
fursiak 


Motocykl: VT 1100 SABRE 2006r
Wiek: 44
Dołączył: 09 Wrz 2018
Posty: 10
Skąd: Koło
Wysłany: 2019-07-03, 08:27   Przycisk startera - poszukiwany

Witam Panowie i Panie
Po odmowie posłuszeństwa Hani (brak reakcji po naciśnięciu startera) zacząłem szukać przyczyny.
Po oględzinach padło na włącznik/starter. Próba regeneracji nic nie dała. Stopiło sie co mogło.
Od kilku dni próbuję kupić to ustrojstwo z marnym efektem.
Teraz moje pytanie gdzie mogę kupić taki przycisk nowy lub używany ? (z naciskiem na nowy)
Od jakiego innego motocykla jest możliwość zaadoptowania ?
Odpalanie na pych lub na krótko jest troszkę dla mnie uciążliwe a aura sprzyja przejażdżkom.

_________________
Vivere militare est !
 
 
Skorupek 


Motocykl: Vt600c 88 Vt 1100c 96 RD04 92 DR650 95
Wiek: 32
Dołączył: 21 Wrz 2011
Posty: 983
Skąd: Morszków/WSK, Marki
Wysłany: 2019-07-03, 12:00   

Jak nowe to tylko tu www.sokol.lublin.pl/
 
 
Zabaluk 
Żaba


Motocykl: Maruder 125 VT1100C4
Wiek: 29
Dołączył: 27 Kwi 2013
Posty: 924
Skąd: warszawa/Bielany
Wysłany: 2019-07-03, 15:08   

fursiak, a co tam mogło się stopić?

Ostatnio przerabiałem dokładnie to samo.

Jak rozczepisz ten czarny elementy od białego, to spróbuj połączyć dwa kable (blaszki od wewnątrz) te dalsze od guzika na włączonej stacyjce i włączonym czerwonym guziku, na luzie oczywiście. Jak Moto odpali to można reanimować guzik.

W białym elemencie jest taka podwójna blaszka z wypustami.
Jak są wgięte za bardzo do środka, nie styka i moto nie odpala. Jak są za bardzo w górę, moto odpali, ale guzik się zacina.

Trzeba ustawić w optymalnej pozycji, a nawet pół milimetra robi różnicę :-)8
_________________
Ten, kto nie ma odwagi iść naprzód, nigdzie nie dojdzie.

 
 
fursiak 


Motocykl: VT 1100 SABRE 2006r
Wiek: 44
Dołączył: 09 Wrz 2018
Posty: 10
Skąd: Koło
Wysłany: 2019-07-04, 07:22   

Skorupek napisał/a:
Jak nowe to tylko tu www.sokol.lublin.pl/

Dzięki pogrzebię na tej stronie.
_________________
Vivere militare est !
 
 
fursiak 


Motocykl: VT 1100 SABRE 2006r
Wiek: 44
Dołączył: 09 Wrz 2018
Posty: 10
Skąd: Koło
Wysłany: 2019-07-04, 07:27   

Zabaluk napisał/a:
fursiak, a co tam mogło się stopić?

Ostatnio przerabiałem dokładnie to samo.

Jak rozczepisz ten czarny elementy od białego, to spróbuj połączyć dwa kable (blaszki od wewnątrz) te dalsze od guzika na włączonej stacyjce i włączonym czerwonym guziku, na luzie oczywiście. Jak Moto odpali to można reanimować guzik.

W białym elemencie jest taka podwójna blaszka z wypustami.
Jak są wgięte za bardzo do środka, nie styka i moto nie odpala. Jak są za bardzo w górę, moto odpali, ale guzik się zacina.

Trzeba ustawić w optymalnej pozycji, a nawet pół milimetra robi różnicę :-)8


Też mnie to dziwi. Przecież prądy tam nie szaleją.
Ta blaszka o której mówisz wgryzła sie tak w ten biały plastik że nie dało się nic podgiąć. Nadlutowałem na blaszkę troche i póki co doraźnie działa. Tak jak mówisz czasem nie odbija przycisk ale wazne ze pchac nie muszę. Jesli nie kupie nowego przycisku to zmienie sprężynę na mocniejszą lub zaadaptuje przycisk od czegoś innego.

Tak , czy siak Nadal poszukuję przycisku. Więc jak by wam gdzieś sie przewinął to dajcie cynka.

Dzięki za pomoc i zainteresowanie.
Lewa UP :)
_________________
Vivere militare est !
 
 
Zabaluk 
Żaba


Motocykl: Maruder 125 VT1100C4
Wiek: 29
Dołączył: 27 Kwi 2013
Posty: 924
Skąd: warszawa/Bielany
Wysłany: 2019-07-04, 10:13   

fursiak, sprężyny nie potrzeba wymienić, tylko odpowiednio podciąć blaszkę 😉.

Przy zakupie przycisku uważaj bo są bardzo zbliżone do siebie. Najlepiej zmierz dokładnie rozmiar przycisku ;-)
_________________
Ten, kto nie ma odwagi iść naprzód, nigdzie nie dojdzie.

 
 
fursiak 


Motocykl: VT 1100 SABRE 2006r
Wiek: 44
Dołączył: 09 Wrz 2018
Posty: 10
Skąd: Koło
Wysłany: 2019-07-04, 12:14   

Zabaluk napisał/a:
fursiak, sprężyny nie potrzeba wymienić, tylko odpowiednio podciąć blaszkę 😉.

Przy zakupie przycisku uważaj bo są bardzo zbliżone do siebie. Najlepiej zmierz dokładnie rozmiar przycisku ;-)


Kombinowałem na wszystkie sposoby. Będę sie musiał bardziej na tym skupić bo tu mikrony mają znaczenie.

Będę uważał. Póki co nigdzie nie mogę tego dostać. (kurde)
_________________
Vivere militare est !
 
 
fursiak 


Motocykl: VT 1100 SABRE 2006r
Wiek: 44
Dołączył: 09 Wrz 2018
Posty: 10
Skąd: Koło
Wysłany: 2019-07-05, 13:45   

Skorupek napisał/a:
Jak nowe to tylko tu www.sokol.lublin.pl/

Odpisali mi.
Cytuję:
Cena detaliczna brutto 664,20 PLN
Niestety nie ma w magazynie, produkcja zakończona.

:omg:
_________________
Vivere militare est !
 
 
zemnebedeusz 


Motocykl: Honda Shadow VT750ccm Custom 1985r
Wiek: 43
Dołączył: 18 Lis 2018
Posty: 113
Skąd: Elbląg
Wysłany: 2019-07-05, 14:07   

Spróbuj łapać Marudę, może poradzi albo ma coś w swoich zasobach.
 
 
Todek 
Lone Rider


Motocykl: VTX 1800 C 03 XL 650 V 04
Wiek: 51
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 7627
Skąd: Kostry/Parczew/LPA
Wysłany: 2019-07-05, 14:12   

https://allegro.pl/oferta/przelacznik-prawy-vt1100-c1-shadow-7629957299
_________________
"Bardzo też pożytecznie bywa najsamprzód zdzielić świadka, ledwo wejdzie, mocno kijem po głowie, od czego ten bardzo zdumiony bywa, a przeto i do kłamstwa nieskory."
Car Wszechrosji Piotr I - Ukaz o Badaniu Świadków".

Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
 
 
 
fursiak 


Motocykl: VT 1100 SABRE 2006r
Wiek: 44
Dołączył: 09 Wrz 2018
Posty: 10
Skąd: Koło
Wysłany: 2019-07-06, 20:28   

Cytat:
Spróbuj łapać Marudę, może poradzi albo ma coś w swoich zasobach.

Gdzie go złapać ?
Cytat:

Pewnie bede musiał kupić cały na allego i wypruć sam przycisk
_________________
Vivere militare est !
 
 
zemnebedeusz 


Motocykl: Honda Shadow VT750ccm Custom 1985r
Wiek: 43
Dołączył: 18 Lis 2018
Posty: 113
Skąd: Elbląg
Wysłany: 2019-07-06, 23:01   

Marudę najprościej złapać pisząc na tym forum wiadomość priv z prośbą o kontakt podając swój nr komórkowy (I krótki opis problemu). Może pomoże, albo chociaż doradzi co z tym fantem zrobić.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM