Panowie w listopadzie kupiłem wymarzoną VT 1100 z '85
Niestety założone na niej gumy choć nie sparciałe czy starte są już tak stare że ze względów bezpieczeństwa zdecydowałem zakupić nowe (przód ma 19 lat tył nie pamiętam )
Mam wielką prośbę do posiadaczy tego właśnie modelu
o podanie nominalnych wymiarów, ponieważ znalezione przeze mnie informacje w internecie są sprzeczne. Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Odpowiedz do tematu
: Shadow 1100 85'-86' (oryginalny rozmiar)
Honda Shadow VT 1100 C '85
:
O!! Ten wiek opon to dobra wróżba- Ten twój motocykl to prawie jak poekspozycyjny
:
hehee noo na szczęście sprzedający wspomniał że opona z przodu jest "wiekowa" ale sam dwa sezony na niej jeździł. Podobno...
:
Wedle mojej wiedzy to przednia 110/90-19 tylna 170/80-15
:
Przód 110/90-18
Tył 140/90-15
Tył 140/90-15
"Bardzo też pożytecznie bywa najsamprzód zdzielić świadka, ledwo wejdzie, mocno kijem po głowie, od czego ten bardzo zdumiony bywa, a przeto i do kłamstwa nieskory."
Car Wszechrosji Piotr I - Ukaz o Badaniu Świadków".
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
:
Musisz się podszkolić.
Gabriel napisał/a: |
Wedle mojej wiedzy to przednia 110/90-19 tylna 170/80-15 |
Musisz się podszkolić.
"Bardzo też pożytecznie bywa najsamprzód zdzielić świadka, ledwo wejdzie, mocno kijem po głowie, od czego ten bardzo zdumiony bywa, a przeto i do kłamstwa nieskory."
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
:
Jaki rozmiar jest obecnie na motocyklu ?
:
To co podałem, to są oryginalne, fabryczne rozmiary opon. Takie opony były w VT1100C z lat 85-86.
Rozmiary które Ty podałeś były w VT 1100C Shadow 87-96 i w VT1100C Shadow Spirit 97-07.
Cytat: |
Jaki rozmiar jest obecnie na motocyklu ? |
To co podałem, to są oryginalne, fabryczne rozmiary opon. Takie opony były w VT1100C z lat 85-86.
Rozmiary które Ty podałeś były w VT 1100C Shadow 87-96 i w VT1100C Shadow Spirit 97-07.
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
:
Ja w swojej 750 miałem zupełnie inne niż fabryka. Ktoś koła zmienił. Założyłem taki sam rozmiar jaki zdjąłem
:
Dzięki Todek dokładnie jest jak piszesz, dziś udało mi się podjechać na garaż i sprawdzić i mam oryginalną rozmiarówe identycznie jak napisałeś. i takie tez zakupie wątpię żebym tam wcisnął 170 na tył . Gabriel właśnie też znalazłem takie informacje na internetach i zgłupiałem było też napisane że vt 1100 85'-86' ma 60- cio konny silnik, jedną tarcze hamulcową choć na zdjęciu obok jak byk widać dwie i jeszcze parę niezgadzających się z prawdą informacji.
Panowie ślicznie dziękuje za szybki odzew, mogę już szukać opon
Panowie ślicznie dziękuje za szybki odzew, mogę już szukać opon
:
Chcecie być mądrzejsi od naszej forumowej encyklopedii czyli Todka? On zawsze ma rację .
Pozdrawiam wszystkie motocyklistki i motocyklistów !!!
:
Myślę, że nawet 67 konny.
kawosz napisał/a: |
było też napisane że vt 1100 85'-86' ma 60- cio konny silnik |
Myślę, że nawet 67 konny.
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
:
hmm a ja myślałem ze pierwsze dwa roczniki miały 78km. Ogólnie strasznie dużo jest tych modeli i niekiedy informacje o nich są podawane błednie lub pomieszane ze sobą, trzeba wiedzieć gdzie szukać lub sięgnąć informacji od wyedukowanych w temacie użytkowników forum
:
Masz rację. Mój błąd. Wczoraj źle napisałem.
67 KM miały te od 87 d0 96 roku.
kawosz napisał/a: |
hmm a ja myślałem ze pierwsze dwa roczniki miały 78km |
Masz rację. Mój błąd. Wczoraj źle napisałem.
67 KM miały te od 87 d0 96 roku.
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
:
Odpowiedz do tematu
Panowie potrzebuje pomocy brać Metzeler Mararthon Me880 dot. 5113 jeszcze nie zakładana czy dołożyć do Bridgestone BT 45 z 2018. W ogóle nie wiem czy Bridgestone nadaje się na ten motocykl (270 kg) bo to opona dedykowana raczej do sportowo - turystycznych sprzętów a nie ciężkich cruiserów.