Forum SHOC.PL


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Hmm wskażnik temperaturyi boczek plastikowy
Autor Wiadomość
VivusAnima
[Usunięty]

  Wysłany: 2008-01-29, 14:11   Hmm wskażnik temperaturyi boczek plastikowy

Sprawa jest tak że w mojej nowo nabytej Shadowce nie działa wskaźnik temperatury. Tylko nie wiem czy to wina czujnika czy wskaźnika ale objaw jest taki że wskazówka stoi cały czas na pozycji max (czerwone pole) i nie reaguje na to czy zapłon on/off... więc to chyba bardziej wskaźnik nie teges..?? Gdzie jest czujnik temp? Ktoś pisał że taniej wymienić na samochodowy...?

A kolejna sprawa to podczas szybkiej jazdy zgubiłem plastikowy boczek od strony filtra :cry: i nie mogę znaleźć... Gdzie mogę taki dokupić i ile może kosztować? (kolor czarny)

POZDRO 750 :mrgreen:
 
 
Beti
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-29, 14:50   

Hej,

Ja rowniez mialam problemy z wskaznikiem temperatury jak nabylam moja Honde. Czujnik jest przy termostacie z lewej storny. Najpierw go sprawdz czy jest dobry...znajdz, tutaj - w tym dziale moj temat "Tylne siwatlo" jesli dobrze pamietam. Tam miedzy innymi wyjasniono mi jak sprawdzic czy czujnik jest dobry. W moim przypadku czujnik mialam dobry, tylko zegary mam walniete. Bezpieczniki, kable...wszystko bylo sprawdzone i dzialalo, prady byly. W koncu tata wymyslil i zrobil mi oddzielny zegar od teperatury :-P Skombinowalismy tracze ze wskaznikiem temperatury od ninji ;-) jesli dobrze pamietam - maly, zgrabny - potem puszke niklowana od starego roweru i umocowalmi ja tata obok zegarow. Wyglada ladnie i przynajmniej wiem jaka mma teperature :-)8 Musisz po prostu porozkrecac stacyjke i posprawdzac wszystko przy niej + czujnik.
 
 
Cezar 
Ride Safe Ride Free


Motocykl: VT 500 C 85
Wiek: 38
Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 2466
Skąd: Otwock
Wysłany: 2008-01-30, 14:14   Re: Hmm wskażnik temperaturyi boczek plastikowy

VivusAnima napisał/a:
Sprawa jest tak że w mojej nowo nabytej Shadowce nie działa wskaźnik temperatury. Tylko nie wiem czy to wina czujnika czy wskaźnika ale objaw jest taki że wskazówka stoi cały czas na pozycji max (czerwone pole) i nie reaguje na to czy zapłon on/off... więc to chyba bardziej wskaźnik nie teges..?? Gdzie jest czujnik temp? Ktoś pisał że taniej wymienić na samochodowy...?

A kolejna sprawa to podczas szybkiej jazdy zgubiłem plastikowy boczek od strony filtra :cry: i nie mogę znaleźć... Gdzie mogę taki dokupić i ile może kosztować? (kolor czarny)

POZDRO 750 :mrgreen:




Może być wina czujnika lub jakiegoś zwarcia na przewodach moim zdaniem..

Co do zgubionego boczku..

To jest firma która takowe dorabia..

Kilka razy było już o tym na forum.. ale nie pamiętam nazwy "Plaspol" ?? czy jakoś tak... poszukaj na forum to na pewno znajdziesz, albo zapytaj MAteusza czy Shadoka - oni wiedzą wszystko :D ... prawie wszystko
_________________
Jadę jadę na motorze...
 
 
 
VivusAnima
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-30, 16:42   

Tak, o tych boczkach właśnie czytałem... Ale zastanawia mnie sprawa z tym wskaźnikiem, mianowicie gdyby czujnik siadł lub nie łączyło by coś to wskazówka pokazywała by na minimum a ona stoi na czerwonym polu... hmmm
 
 
Cezar 
Ride Safe Ride Free


Motocykl: VT 500 C 85
Wiek: 38
Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 2466
Skąd: Otwock
Wysłany: 2008-01-30, 20:28   

Może to być też mechaniczne uszkodzenie wskaźnika analogowego
_________________
Jadę jadę na motorze...
 
 
 
Mateusz 
Prospect


Motocykl: VT 750 C '83
Wiek: 44
Dołączył: 24 Maj 2007
Posty: 3085
Skąd: Jaktorów
Wysłany: 2008-01-30, 21:57   

VivusAnima napisał/a:
Tak, o tych boczkach właśnie czytałem... Ale zastanawia mnie sprawa z tym wskaźnikiem, mianowicie gdyby czujnik siadł lub nie łączyło by coś to wskazówka pokazywała by na minimum a ona stoi na czerwonym polu... hmmm


A propos boczków zamówiłem właśnie w Plastbike'u boczki do swojej 500. Koszt 50 zł sztuka. Zgodnie z mailem od Plastbików boczki są wykonane z dobrej jakości tworzywa i mają biały kolor. Co ciekawe nie było problemu, żeby złożyć zamówienie z opóźnieniem. Nie pasowało mi, żeby wysyłali "w ciągu 2-3 dni roboczych" i wyślą mi 9 lutego :-) . Wysyłają za pobraniem :-) Bajera normalnie :-)

A co do wskaźnika - stale stoi na czerwonym? Bez względu na to, czy zapłon jest włączony czy nie? Bo jeśli wchodzi na czerwone po włączeniu zapłonu to raczej czujnik lub zwarcie na stykach/brak kontaktu na stykach. Jeśli stale to może być mechaniczne zacięcie wskaźnika - jakiś syf się dostał albo się zatarło coś leciutko. Sam mówiłeś, że maszyna długo musiała stać. Różnie może być.
 
 
yanucha 


Motocykl: VF 750 C 97
Wiek: 57
Dołączył: 28 Mar 2007
Posty: 2779
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-30, 22:02   

Ja kupowałem od nich w ten sposób, że na bajzlu w Wa-wie, zapłaciłem im 50 zł, a oni później mi przysłali. Spoko goście. :shock:
_________________
Gdyby dureń zrozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem. Z tego wniosek, że durnie rekrutują się jedynie spośród ludzi pewnych, że nie są durniami.
 
 
VivusAnima
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-30, 22:49   

Mateusz napisał/a:


A co do wskaźnika - stale stoi na czerwonym? Bez względu na to, czy zapłon jest włączony czy nie? Bo jeśli wchodzi na czerwone po włączeniu zapłonu to raczej czujnik lub zwarcie na stykach/brak kontaktu na stykach. Jeśli stale to może być mechaniczne zacięcie wskaźnika - jakiś syf się dostał albo się zatarło coś leciutko. Sam mówiłeś, że maszyna długo musiała stać. Różnie może być.




Cały czas na czerwonym polu, nie ważne czy zapłon on czy off. Spróbuje je rozkręcić i przeczyścić...
 
 
VivusAnima
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-30, 22:55   

A co do "boczków" to postaram się go odnaleźć :thx:

jeśli się nie uda to będę musiał zamówić...
 
 
opel3366 
Robert

Motocykl: VTX 1800 N
Wiek: 49
Dołączył: 20 Sty 2007
Posty: 1099
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 2008-01-31, 00:15   

spróbuj jeszcze odłączyć akumulator i zobacz wtedy czy nie spadnie wskazówka.
 
 
 
VivusAnima
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-19, 02:11   

hmm sprawa wygląda tak że poprzedni właściciel gdzieś lekko nim przygrzmocił bo po rozebraniu okazało się że jest trochę popękany cały obrotomierz i przez to wskaźnik nie działa... Ile taki obrotomierz może kosztować??
 
 
Cezar 
Ride Safe Ride Free


Motocykl: VT 500 C 85
Wiek: 38
Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 2466
Skąd: Otwock
Wysłany: 2008-02-19, 02:22   

Obrotomierz do VT750 84'?

600 Euro w Holandii lub $333 w USA (cena po obniżce chyba z ponad $500)
_________________
Jadę jadę na motorze...
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM