/
Forum SHOC.PL

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Wysoka kierownica
Autor Wiadomość
Vassko 

Motocykl: Honda Shadow VLX 600
Wysłany: 2025-09-08, 19:53   Wysoka kierownica

Witam :) Planuję w swojej VLX 600 założyć wyższą kierownicę. Mam kilka pytań do osób, które już przerabiały temat bądź po prostu sie orientują ;) Będzie trzeba wymienić linki sprzęgła i gazu na dłuższe więc gdzie mogę zamówić takowe na wymiar? Czy muszę o czymś ważnym pomyśleć przy takiej przeróbce? Kierownica nie ma być aż tak wysoka jak na foto ale w tym kształcie. Może ktoś wie skąd taką kierownice nabyć? Czy przy doborze reiserów pomyśleć o czymś więcej? Będę wdzieczny za każde konstruktywne podpowiedzi, pozdrawiam :) https://pl.pinterest.com/pin/353814114489766598/

tygrys 
tygrys

Motocykl: VTX 1800R '03
Wysłany: 2025-09-09, 08:57   

Dodo ma wysoką .popytaj jego

Vassko 

Motocykl: Honda Shadow VLX 600
Wysłany: 2025-09-09, 14:04   

tygrys napisał/a:
Dodo ma wysoką .popytaj jego

Dzięki ale nie mogę znaleźć takiego użytkownika, jakiś konkretniejszy namiar do niego? ;)

Marecki 
Marek

Motocykl: VT1100C3 Aero
Wysłany: 2025-09-09, 14:22   

Słabo szukasz:
https://www.shadow.org.pl...wprofile&u=3728

Dodo 
Dominik

Motocykl: Honda Shadow VLX600 '88
Wysłany: 2025-09-22, 19:21   

Uderz w stół .. :) gdzieś już chyba sie wypowiadałem na tym forum odnosnie przerabiania ale nie pamietam, mysle ze warto poszukać też.

Co do samej przeróbki chyba mam podobna jak na zdjeciu, siega do brody. Na pewno linki dobrze zmierz 2x gazu + sprzegło - ja akurat w warszawie dorabiałem. Czasem jeszcze można znaleźć magików co to ci linke do wszystkiego zrobią.
Pomyśl o wiązkach tj. kabelkach - prawdopodobnie przedłużenie będzie potrzebne, pytanie jak chcesz to zrobic. Konkretnie czy na odwal. Trochę tego jest po jednej i drugiej stronie. Temat też czy puścisz w kierownicy czy obok.
Wchodzi jeszcze nowy przewód hamulcowy, też do zmierzenia.

Kierownic takich na necie jest sporo, nawet prosto z chin dla odważnych. Na allegro, jakieś sklepy motocyklowe - paluszki po klawiaturze i na pewno cos sie znajdzie.
Risery - zauważ, im wyższe tym mniej stabilnie bedziesz trzymał, nawet jak dobrze śrubami złapiesz (oryginalne powinny wejsc ale koniecznie pomierz zanim kupisz). Ja mam krótkie, chyba 6 cm a i tak jak złapiesz mocno i pociągniesz do siebie to nie jest super sztywne.
Ogólnie zdrowy rozsadęk, zanim klikniesz kup, chwile sie zastanow czy bedzie grało, pomierz, na spokojnie.
To tak na szybko, powodzenia

Odpowiedz do tematu