dB Killer do Vance & Hines
Odpowiedz do tematu

: dB Killer do Vance & Hines
Hej,
Biorę pod rozwagę zastosowanie dB killera do swojej eFki 1800, a pomysł rodzi się po wizycie na stacji diagnostycznej, gdzie diagnosta u którego zawsze robiłem przeglądy w tym roku zaczął kręcić nosem że teraz kładą duży nacisk na poziom hałasu i lekko rzecz ujmując nieco się obawia mnie przepuścić. Oczywiście rozumiem jego obawy. W efekcie się udało, ale wtedy zrodził się pomysł o dB killerze.
Doczytałem że dopuszczalny poziom hałasu emitowanego przez układ wydechowy motocykla wynosi 94 dB dla motocykli z silnikiem o pojemności do 125 cm³ oraz 96 dB dla motocykli o większej pojemności.
Na jałowym się mieściłem ale po odkręceniu manetki faktycznie dosyć szybko minąłem 100 dB.
Rozważam oryginalny produkt V&H i teraz pytanie do posiadaczy takich wydechów jak mój w VTX ach ( bo kilku z nas ma takie). Mój wydech to V&H Big Shot Stagerred. Ktoś z was ma zastosowany dB killer?? Czy to mocno zmuli motonga? Z tego co widziałem to taki topowy dB killer od V&H potrafi wyciszyć go o prawie 10 db - więc sporo.
Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?
Liczę na konstruktywne porady i dyskusję w temacie.

Honda - The Power of Dreams
:
A u Ciebie jest obrotomierz?

"Bardzo też pożytecznie bywa najsamprzód zdzielić świadka, ledwo wejdzie, mocno kijem po głowie, od czego ten bardzo zdumiony bywa, a przeto i do kłamstwa nieskory."
Car Wszechrosji Piotr I - Ukaz o Badaniu Świadków".

Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
:
stety/niestety jest na ciekłokrystalicznym wyświetlaczu :)

Ostatnio zmieniony przez Dziki HTL 2025-09-04, 10:12, w całości zmieniany 1 raz
:
Todek napisał/a:
A u Ciebie jest obrotomierz?

Co za różnica, Dziki i tak głośniejszy od wydechów, policja nie zorientuje się 🤣

:
mam prośbę :)
Czy któryś z administratorów bądź moderatorów mógłby zablokować uzytkownika: adam trzydzieściosiemmilionówczterystapiećdziesiątdziewięćtysięcysiedemsetdwadzieściajeden???
Dziękuję :):):)

:
Dziki HTL napisał/a:
mam prośbę :)
Czy któryś z administratorów bądź moderatorów mógłby zablokować uzytkownika: adam trzydzieściosiemmilionówczterystapiećdziesiątdziewięćtysięcysiedemsetdwadzieściajeden???
Dziękuję :):):)

🤣

:
Dziki - u Was na przeglądzie mierzą poziom dB? :shock:

Moje dwukołowe dupowozy:
Honda Shadow VT750 C2
Yamaha FRJ 1300
Suzuki Burgman 125/200 [for sale]
:
Jak ja podjechałem swoją Shadowką na przegląd to facet prawie z budów wypadł tak sie podniecił :mrgreen:

Moje dwukołowe dupowozy:
Honda Shadow VT750 C2
Yamaha FRJ 1300
Suzuki Burgman 125/200 [for sale]
:
U mnie też wyglądał na podnieconego, ale z podbiciem przeglądu kręcił nosem :)

:
Dziki HTL napisał/a:
U mnie też wyglądał na podnieconego,

Najwidoczniej za mało. :mrgreen:

"Bardzo też pożytecznie bywa najsamprzód zdzielić świadka, ledwo wejdzie, mocno kijem po głowie, od czego ten bardzo zdumiony bywa, a przeto i do kłamstwa nieskory."
Car Wszechrosji Piotr I - Ukaz o Badaniu Świadków".

Moje moto:
WSK 125 M06 B3 85
:
Mnie poinformował że mam jechać po tłumiki fabryczne

:
I pojechałeś?

Matrix w Trasie

Gość Usługi BHP dla Ciebie twojebhp@gmail.com
:
Todek napisał/a:
Dziki HTL napisał/a:
U mnie też wyglądał na podnieconego,

Najwidoczniej za mało. :mrgreen:

Bo Dziki kasku nie zdjął..

:
Nie :lol: Powiedziałem gościowi że przyjeżdżam do nich od siedmiu lat i niech nie wymyślają. Mistrz mówi - żartowałem :lol: :lol:

:
adam3911 napisał/a:
Bo Dziki kasku nie zdjął..

ewidentnie pchasz się w gips :mrgreen: :koso:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum