Tak jak pisałem wcześniej na forum w temacie związanym z brakiem klina na wale, jestem od niedawna posiadaczem VT500. Moja maszyna przeszła generalny remont i odnowienie.
Wszystko poskładane do kupy, sprzęt odpalił o pierwszego strzała
Mam jedynie problem z tym że podczas jazdy gdy dynamiczniej przyspieszam motocykl delikatnie się dławi. Gdy przyspieszam spokojniej tego efektu nie ma. Drugi problem to to że po rozgrzaniu gorzej odpala trzeba dłużej kręcić albo dodawać sanie ?
Gaźniki były rozbierane czyszczone i myte, membrany są nowe pływaki ustawione na 6,8mm, iglica składu mieszanki ustawiona na 2 i 1/4 obrotu. Zawory ustawione regulowane na 0,1mm.
Najbardziej zastanawia mnie fakt że kolory świec zapłonowych jest biały no może lekko szare
Czy to zbyt uboga mieszanka paliwowo powietrzna może być przyczyna tych problemów czyli dławienia podczas przyśpieszania, problem z odpalaniem na ciepłym no i biały kolor swiec ?
Czy dobrze rozumuje i wyczytałem na innych postach że jeśli wkręcę iglicę powiedzmy o 1/2 obrotu to zwiększę dawkę paliwa ? Czy wykręcanie iglicy zuboży jeszcze mieszankę ?