Forum SHOC.PL


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Moduł zapłonowy do schadowa vt 600 rok 94
Autor Wiadomość
bogdi 
aby do przodu :)


Motocykl: vt600 - SHL m04 - NC700x-MTX 80
Wiek: 56
Dołączył: 06 Cze 2013
Posty: 968
Skąd: Kiełczów
Wysłany: 2021-06-01, 11:37   

policz przełożenie, to znaczy ilość "zębów" na kołach i sprawdź czy czasami ktoś za dużo nie wyciął w obudowie filtra powietrza
 
 
kakus 

Motocykl: Honda Sadow VT 600 C
Wiek: 49
Dołączył: 04 Wrz 2016
Posty: 30
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-01, 12:23   

Zębatke mam 40 zebów sam wymieniłem,w teori powinno być szybciej
 
 
bogdi 
aby do przodu :)


Motocykl: vt600 - SHL m04 - NC700x-MTX 80
Wiek: 56
Dołączył: 06 Cze 2013
Posty: 968
Skąd: Kiełczów
Wysłany: 2021-06-02, 17:09   

teoretycznie, jeśli mocy wystarczy, jeśli nie - to będzie wolniej, a sprawdziłeś obudowę filtra, czy jakiś nadgorliwiec nie usunął "blokady" ?
 
 
kakus 

Motocykl: Honda Sadow VT 600 C
Wiek: 49
Dołączył: 04 Wrz 2016
Posty: 30
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-02, 18:07   

Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi z blokadą , możesz opisać, dziś przyszedł filtr K&N będe wymienić, trzeba pewnie będzie gaźniki regulować.
 
 
bogdi 
aby do przodu :)


Motocykl: vt600 - SHL m04 - NC700x-MTX 80
Wiek: 56
Dołączył: 06 Cze 2013
Posty: 968
Skąd: Kiełczów
Wysłany: 2021-06-03, 22:04   

w obudowie filtra często ludzie wycinają kawałek gumy aby przelot dla powietrza był większy, na tym foto jest ta część "zaślepiona" i tam ma być, vt600 jest bardzo czuła na wszelkie "lewe" powietrze, trzeba dokładnie składać cały układ z zachowaniem szczelności
https://4.allegroimg.com/original/03c2a3/9cdc661e4b2d9004e3cd317f9ce4/HONDA-SHADOW-VT-600-obudowa-airbox-filtr-powietrza
 
 
kakus 

Motocykl: Honda Sadow VT 600 C
Wiek: 49
Dołączył: 04 Wrz 2016
Posty: 30
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-06, 18:08   

Ok , dzięki widze o co chodzi teraz, sprawdze jutro. :-)
 
 
kakus 

Motocykl: Honda Sadow VT 600 C
Wiek: 49
Dołączył: 04 Wrz 2016
Posty: 30
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-08, 19:20   

Sprawdziłem, niestety ta część normalnie zaślepiona u mnie ktoś wydłubał nie ma tego trójkąta , co z tym teraz zrobić, czym zaślepić żeby silnik nie wciagną.
 
 
bogdi 
aby do przodu :)


Motocykl: vt600 - SHL m04 - NC700x-MTX 80
Wiek: 56
Dołączył: 06 Cze 2013
Posty: 968
Skąd: Kiełczów
Wysłany: 2021-06-08, 21:50   

i to może być powód braku prędkości, za dużo powietrza, wycinałem z mikrogumy i wklejałem na silikon silnikowy - trzyma, przed wklejeniem zrób test - zaklej porządną taśmą klejącą i sprawdź różnicę w zachowaniu moto
 
 
kakus 

Motocykl: Honda Sadow VT 600 C
Wiek: 49
Dołączył: 04 Wrz 2016
Posty: 30
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-08, 22:24   

Ok , dzięki, będę testował , zobaczymy co z tego wyniknie :-D
 
 
kakus 

Motocykl: Honda Sadow VT 600 C
Wiek: 49
Dołączył: 04 Wrz 2016
Posty: 30
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-10, 19:02   

Zaślepiłem to miejsce , ale dławi mi honde na 1 biegu przy przyśpieszaniu teraz, przez chwilę przydławia , później puszcza , nie testowałem ile poleci , ale tak jak by teraz za mało powietrza było .
 
 
Marecki 
Marek


Motocykl: Honda VT500C 1984r.
Wiek: 51
Dołączył: 15 Paź 2018
Posty: 576
Skąd: Chełm
Wysłany: 2021-06-10, 21:25   

Popatrz na kolor świec po przejechaniu kilkunastu czy kilkudziesięciu km
 
 
bogdi 
aby do przodu :)


Motocykl: vt600 - SHL m04 - NC700x-MTX 80
Wiek: 56
Dołączył: 06 Cze 2013
Posty: 968
Skąd: Kiełczów
Wysłany: 2021-06-12, 19:18   

sprawdź świece, jak wyżej i czy już założyłeś "rozwiercone" dysze ?, po za tym jak "na chwilę" przydławia ? a później ok ? - to raczej membrany lub przepustnice
 
 
kakus 

Motocykl: Honda Sadow VT 600 C
Wiek: 49
Dołączył: 04 Wrz 2016
Posty: 30
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-06-14, 07:52   

Dysz na razie nie ruszałem i nie wiem jakie są , wcześniej był w niej zamontowany wydech rozwiercony , byc może ktoś zmieniał , jak niestety widać było już grzebane, a te dławienie może miec inną przyczyne , w sobote zgasła mi na światłach i nie chciała przez chwilę wogule odpalić, podejrzewam ten chiński moduł, nigdy wcześniej nic takiego się nie zdarzyło, co prawda po chwili zapaliła i na razie jest ok , ale moduł oryginalny wożę juz ze sobą .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM